Enlaces no subrayados

Jordi Blasi

Dissenyador Industrial especialitzat en els sectors del producte, el packaging, la il·luminació i el mobiliari.

Establert com a dissenyador autònom, compagina la seva activitat professional amb la docència i com a redactor en mitjans de comunicació especialitzats en disseny. Soci i vocal de la junta de l’ADI-FAD, l’Associació de Disseny Industrial de Barcelona.

mail@jordiblasi.com

Alba

Alba és un aplic de paret que proporciona llum indirecta, d’intensitat regulable mitjançant la rotació del disc a partir del qual ha estat concebut. El producte convida a l’usuari a interactuar-hi, a partir del descobriment de la possibilitat d’acció que hi té amagada i que possibilita fer-la servir.

Alba és també la paraula catalana que fa referència al crepuscle del matí, quan el sol no és visible directament perquè es troba per sota de l’horitzó, i la llum del sol, dispersa en l’atmosfera superiors il·lumina el cel amb una llum suau i encisadora.

+

Objectes comuns

El Museu del Diseño de Barcelona incorpora l’aplic Press a l’exposición permanent “ObjectesComuns. Històries locals, debats globals”.

Comissariada per l’historiador i dissenyador Oriol Pibernat, la mostra pretén posar de manifest l’enorme impacte social, estètic i cultural del disseny, capaç de convertir objectes comuns en peces exemplars i rellevants culturalment. A més, fa palès que el disseny canalitza valors col·lectius, patrimonials, d’identitats i ciutadanies múltiples i compartides que ens permeten reconèixer-nos o reconèixer els altres en la dimensió simbòlica dels objectes.

+

Press

Col·lecció d’aplics ideats com a punt de lectura, dissenyats a partir d’una estructura semiesfèrica fabricada en alumini que funciona com a interruptor i, a partir de la qual, prement suaument, s’encén la làmpada. D’ús intuïtitu, el llum evoca un pulsador d’emergència on, a través de la forma, es replanteja la interacció amb l’usuari.

Una lluminària de fàcil integració en diferents espais, disponible en color vermell, negre, blanc i groc i d’un capçal basculant equipat amb un LED SMD 3W 3000K 180lm CRI>80.

+

Apunts

Havent detectat una problemàtica narrativa i de format a l’exposició “Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural” del Museu del Disseny de Barcelona, i amb la voluntat de contrastar i documentar la informació existent respecte als objectes exposats, aquest treball planteja uns apunts que serveixin com a guia per a poder realitzar una visita alternativa a l’exposició, a partir de la contextualització d’alguns dels seus objectes i l’elaboració d’un nou discurs narratiu.

www.inventari.cat

Inspired in Barcelona: In & Out

En la darrera edició 2017 de la setmana del disseny de Milà, l’emblemàtic Palazzo Isimardi fou l’escenari d’una sel·lecció de peces de mobiliari i il·luminació de dissenyadors, fabricants i editores de tot Catalunya. Un projecte realitzat pel BCD i la Generalitat de Catalunya, amb Emiliana Design Studio com a comissaris i que acollí a la làmpara Aro, entre el centenar de peces seleccionades.

+

Capri

capri-coat-hanger

Penjador ideat a partir de la disposició d’un o més penja-robes que col·locats de l’inrevés, aconsegueixen la funció d’un penjador de peu convencional.

www.madedesign.es

Garbí

El ventilador de sostre Garbí és un disseny modern i elegant que encaixa perfectament en espais temàtics contemporanis. Disposa d’un centre de color blanc càlid LED font de llum allotjada darrere d’un difusor de vidre mat opal, pel que no només és aquest ventilador gran per controlar la temperatura dins d’una habitació sinó que també proporciona una font de llum central.

Totalment controlat a distància per la facilitat d’ús i seguretat, el ventilador té ajustos de velocitat variable i una funció inversa per adaptar-estiu i d’hivern vegades. Té una estructura central d’acer amb acabat en blanc mat amb làmines d’acrílic transparent, una combinació que dóna aquest ventilador de sostre un gran perfil i mirar.

+

Aro

Aro

Punts de llum adaptables a diverses estructures que permeten la seva incursió en diferents espais i contextos lumínics. El sistema, dissenyat com si es tractés d’un anell situat a la part posterior de la pantalla, permet lliscar i orientar suaument el focus de llum. El seu caràcter extremadament versàtil, permet utilitzar la làmpada com a il·luminació general indirecta o bé puntual, transformant-se en un llum de treball o de lectura, segons cada situació.

+

Handy

Aplic amb lector LED que incorpora una entrada USB i una lleixa per a deixar el mòbil o un llibre. Aquesta làmpada és ideal per habitacions, ens permet estalviar espai en la tauleta de nit i el lector LED es perfecte per llegir al llit. Equipat amb una bombeta E27 MAX 20W i un lector LED de 3W de llum càlida.

www.faro.es

Gaudí

‘Els paraboloides, hiperboloides i helicoides, variant constantment la incidència de la llum, tenen una riquesa pròpia de matisos que fan innecessària l’ornamentació i fins i tot el modelatge.’ Antoni Gaudí

El llum de sostre Gaudí és una lluminària senzilla, desproveïda de tota ornamentació i formada per arcs catenaris suspesos que embolcallen un senzill punt de llum. La catenària és una de les claus de l’obra de Gaudí, un element extraordinàriament senzill i a la vegada fonamental en la projecció de molts dels seus edificis. Es basa en la corba que descriu una cadena en ser sustentada pels seus extrems i que es troba sotmesa a un camp gravitatori uniforme. La paraula deriva del llatí catenarĭus i significa propi de la cadena.

+

Islands

Islands

Element multifuncional per a la configuració de petites illes en espais d’oficina i contract. El lloc on penjar el teu abric, carregar el mòbil, la tablet, el portàtil o dipositar les teves pertinences.

Fabricat en estructura de tub i planxa d’acer perforat, Islands es troba disponible en diversos colors. La planxa principal serveix com a base per a la col·locació de múltiples accessoris, entre els que destaquen un penjador, un revister, un arxivador, una búsitia, un portallapis, una caixa de seguretat, un panell d’absorció acústica i tres contenidors de diferentes capacitats per a reciclar el paper o dipositar residus orgànics.

+

Rubik

Paperera de gran capacitat fabricada en perfileria d’alumini anoditzat. Les quatre unions se subjecten interiorment i queden rematades amb un tap de plàstic. Panells en diferents acabats entre els quals planxa metàl·lica i opcionalment alucobond o plàstic. Anelles portabosses incorporades i cubeta metàl·lica interior opcional.

www.vilagrasa.com

Giro

Giro

Contenidor de gran capacitat realitzada en polietilè totacional 100% reciclat i reciclable; idoni per a la intempèrie. Composta per dues peces, cos i capçal, unides entre sí per una rosca i segons la versió, amb tancament de seguretat. L’optimització del disseny permet obtenir fins a tres versions de papereres a partir d’un únic motlle. La bossa queda oculta a l’interior ja sigui sobre el seu propi cos o mitjançant una anella porta-bosses. Un pictograma personalitzable, permet la identificació del residu a llençar.

+

On Diseño

Des del 2012 col·labora com com a redactor extern amb la revista On Diseño. Especialitzada en arquitectura i disseny, va ser fundada l’any 1978 per professionals amb una visió independent, allunyada dels grans grups de pressió mediàtics. Amb els anys s’ha convertit en un referent qualitatiu de la cultura del disseny al nostre país.

www.ondiseno.com

Premis Delta

La paperera Box ha estat seleccionada pels Premis Delta 2012 de l’Adi-Fad. Al llarg dels propers mesos tindrà lloc l’exposició ‘El millor disseny de l’any’ que mostrarà els projectes finalistes dels premis que organitzen les diverses seccions del Fad.

+

Branca

Branca

Penjador simple i funcional, idoni per a l’ús diari a l’oficina. Cos i base d’acer pintat i penjadors d’injecció de plàstic reforçat. Opcionalment poden penjar’s-hi penja-robes. La peça ha estat dissenyada per a eliminar el màxim d’elements constructius, simplificant notablement el seu montatge, compactant l’embalatge i aconseguint una peça funcional i molt econòmica per a la seva categoria de mercat.

+

Brahma

Brahma és un llum de sostre dissenyat per a Pedret Barcelona, presentada durant la fira Light & Building 2012. La proposta, d’estructura de fundació banyada en or i aplics de porcellana, està disponible en versions de sostre, paret, terra i sobretaula.

+

Modular

Proposta de sofà modular compost per dues parts, seient i respatller, articulables entre sí i que permeten diferents configuracions per a la seva adaptació en entorns i necessitats diverses. Projecte en recerca d’editor.

+

ADI-FAD

Des de 2007, soci de l’ADI-FAD, l’Associació de Disseny Industrial del FAD, una entitat cultural sense afany de lucre que té com a objectiu principal la divulgació i promoció del Disseny Industrial dins l’àmbit social, cultural, institucional i empresarial del país. Membre de la junta, durant els anys 2010 i 2012 i des del 2020.

L’ADI-FAD es va fundar a Barcelona l’any 1960 i des de llavors ha realitzat una intensa activitat per tal d’avançar en la consecució dels seus objectius. L’ADI-FAD és membre de ple dret de l’International Council of Societies of Industrial Design (ICSID) des de 1961.

www.adifad.org

Made in Japain

‘Made in Japain: The true story of spanish design’ fou una exposició organitzada per l’ICEX ‘Instituto de Comercio Exterior’, dissenyada i comissariada per CuldeSac™.

Japain és el punt de trobada de dues cultures: Japó i Espanya, en una fantàstica història on ambdos estats es trobaven units. Una experiència sensorial en un país imaginari ple de fantàstics objectes.

Entre les 125 peces seleccionades, la exposició inclogué la Box, el nostre contenidor de reciclatge per a Vilagrasa.

+

Le Ballon Rouge

Edició limitada a cinquanta unitats de la lámpara diseñada per al projecte Plato Combinado. El disseny, una senzilla estructura que subjecta una bombeta, ret homenatge al curt Le Ballon Rouge. Dirigit per Albert Lamorisse l’any 1956, tracta les aventures d’un nen que un dia troba un globus vermell.

+

Guixé

Des de l’any 2010 fins 2017, col·labora com a dissenyador extern amb l’estudi Concepts and Ideas for Commercial Purposes, liderat per Martí Guixé.

www.guixe.com

Mestres

Organització de l’esdeveniment i homenatge als dissenyadors J. M. Massana and J. M. Tremoleda.

El bon disseny del present ha d’atenir a les demandes del futur i també ha de reconèixer i assimilar les conquestes i els avenços del passat. Es per això que el FAD organitza, des del 2004, el cicle Mestres. La Cadena del FAD, un cicle d’homenatges que reconeix la trajectòria d’alguns dels socis més il·lustres del FAD.

+

Box

Box

Contenidor de reciclatge de residus sòlids de diferents formats i capacitats. La seva forma, simple abstracció d’una caixa oberta, facilita la introducció de residus. El color del seu interior i la simplicitat dels seus pictogrames, identifiquen clarament la tipologia dels residus que contenen. Un senzill exercici formal que converteix la plasticitat iconogràfica d’una caixa de cartró, en un funcional contenidor de residus.

+

In Collezzione

In Collezzione

Pack per a In Collezzione, la marca comercial de joies per a nens d’Imaginarium. Els elements de la col·lecció estan envasats en tres divertides esferes de diferents colors i dimensions. Fabricat en ABS. Com a integrant el departament de disseny industrial de Morillas, vam començar a treballar per a Imaginarium l’any 2006, en diversos projectes de packaging, entre els quals Mo1, Biohabitat i In Collezzione.

www.imaginarium.es

Selecta XV

San Miguel

Ampolla de coll alt per a la secció Internacional del Grupo Mahou San Miguel. Juntament amb Coronita, són els envasos amb el coll més llarg del mercat. Projecte realitzat al 3d Product Department de Morillas.

+

Nike

Nike

Projecte d’interiorisme per al showroom que Nike ocupà l’any 2006 al carrer Abaixadors, 10 de Barcelona. Al llarg de l’any es varen ambientar els diversos espais per a les presentacions de nous articles de la marca, entre els quals Nike+, RojoAir, Nike ID o Jordan. Projecte realitzat al 3d Product Department de Morillas.

+

Édition Spéciale

Senzilla, exclusiva i luxosa ampolla d’aigua de 75 cl. premiada amb el segon premi a l’edició espanyola del Monaco Luxepack Design Award 2005.

www.luxepack.com

Leti

Estoigs per a l’enviament de vials de diagnòstic d’al·lèrgies. Un sistema de clipatge, subjecta eficientment els vials a l’estoig. Fabricat el polietilè. Projecte realitzat al departament intern de Morillas.

www.leti.com

Asturiana

Asturiana

Ampolla de llet per a Central lechera Asturiana. Un nou envàs més pràctic i innovador. De secció ovalada, en millora l’ergonomia facilitant-ne l’ús i la subjecció. Fabricat en HDPE (Polietilè d’alta densitat) amb una nova tecnologia que utilitza fins a tres capes de protecció preservant totes les vitamines de la net.

+

Gallo

Gallo

Envàs de vidre per a Salsas Gallo: Bolonyesa, Napolitana, Siciliana, Salsa amb Bolets, Trito di Funghi, Caponata di Vegetale, Pesto Rosso.

El disseny possibilita la col·locació tant d’una etiqueta envolvent com una de paper. L’objectiu en la concepció del seu disseny fou millorar-ne la visibilitat i diferenciar-lo de la competència en el lineal del supermercat.

+

Eina

Graduat superior en disseny industrial per Eina, Escola Universitària de Disseny i Art. Fundada l’any 1967 i fortament marcada per un esperit crític, l’escola ha format diverses generacions de creadors que han contribuït a la renovació cultural del seu entorn.

Com a centre universitari, l’escola està inscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona, formant part d’una de les grans universitats públiques del país.

www.eina.cat

  Hosting by cdmon