Organització de l’esdeveniment i homenatge als dissenyadors J. M. Massana and J. M. Tremoleda.

El bon disseny del present ha d’atenir a les demandes del futur i també ha de reconèixer i assimilar les conquestes i els avenços del passat. Es per això que el FAD organitza, des del 2004, el cicle Mestres. La Cadena del FAD, un cicle d’homenatges que reconeix la trajectòria d’alguns dels socis més il·lustres del FAD.

Mestres1

Mestres2

Mestres3

Mestres4

Mestres5

J. M. Massana i J. M. Tremoleda, dissenyadors industrials i ànima de Mobles 114, l’empresa que van fundar juntament amb Mariano Ferrer l’any 1973 i que els va servir per materialitzar els seus dissenys. Objectes intemporals, concebuts com l’harmonització dels valors humanístics amb els valors industrials. Recepta que amb els anys els ha permès a molts d’ells convertir-se en icones del disseny del nostre país.

Van iniciar el camí una tardor de 1973, al número 114 del carrer d’Enric Granados, segurament més preocupats per gaudir del trajecte que per atrapar horitzons i avançant amb passos ferms tot deixant nítides petjades que han perdurat en el temps.

La prestatgeria Tria, el llum Gira (dissenyat juntament amb Mariano Ferrer), el banc Marina o les taules Pey són alguns objectes dissenyats per J. M. Massana i J. M. Tremoleda. Juntament amb objectes d’altres dissenyadors, com ara el penja-robes Ona, la butaca Torres Clavé, les cadires Gimlet, la setrillera Marquina o el tamboret Flod, formen part avui dia del catàleg de l’empresa i del patrimoni del país.

www.fad.cat